Avainsanat

, , , , , , ,

Menet kahvilaan ja kysyt ”Onko teillä jotain gluteenitonta?”. Sinulle näytetään yleensä yksi tai kaksi vaihtoehtoa ja olet onnellinen, että keliaakikot on huomioitu.

Menet Petris Chocolate Roomiin ja kysyt ”Onko teillä jotain gluteenitonta?”. Saat IMGP1299vastaukseksi, että lähes kaikki tuotteet ovat gluteenittomia.
Menet sekaisin. Tutkit vitriiniä, hymyilet typerästi etkä osaa päättää mitä ottaisit. Katsot tuotteet vielä uudestaan ja virnistelet yhä vain typerämmin. Odotat että myyjä hakee varmaan seuraavaksi kameran vain kuvatakseen typertyneen asiakkaan, joka kohta varmaan alkaa leijumaan kohti kattoa.

Suunnilleen näin kävi allekirjoittaneelle.

Petris Chocolate Room sijaitsee Fiskarsissa, jossa tuotteet myös tehdään. Heidän nettisivujen mukaan kahviloita löytyy myös Helsingistä ja Espoosta. Tässä lIMGP1301ainaus heidän sivuiltaan: ”Suurin osa tuotteistamme on gluteenittomia. Vehnäjauhon korvaamme useimmiten mantelijauholla sen huomattavasti paremman maun takia.
Monessa tuotteessa esiintyvää glukoosisiirappi on valmistettu pilkotusta vehnätärkkelyksestä. Nämä tuotteet lasketaan gluteenittomiksi mutta ei luontaisesti gluteenittomiksi.”

Petris Chocolate Roomin sivuille pääsee tästä.

IMGP1303