Avainsanat

, , ,

Tampereen keskustassa, Aleksanterinkatu 31, sijaitsee Tampereen vanhin pizzeria. Ravintola on toiminutnapoli (1-1) samalla paikalla jo 35-vuotta ja siitä voi päätellä, että harjoitus on tehnyt mestarin!

Ensimmäistä kertaa elämässäni jonotin ravintolaan, niin suosittu paikka Napoli on. Mutta Napolissa on jotain muutakin ihmeellistä kuin se, että se on suosittu pizzeria. Napolissa saa gluteenitonta pizzaa!

Koska olin ällistynyt gluteenittoman pizzan mausta, kysyin heiltä tarkemmin miten keliaakikot on huomioitu paikassa.

Tässä Kalle Räsäsen vastaus:
”Teemme tosiaan gluteenittomat pohjat itse. Aluksi yritimme käyttää valmispohjia ja totesimme aika nopeasti etteivät nuo valmispohjat ole maultaan samaa tasoa kuin muut pizzamme. Olemme nyt tehneet pohjat itse n. kahdeksan vuotta ja menekki on kasvanut tasaisesti joka vuosi.
Teemme pohjat omassa pisteessään niille merkityillä välineillä ja pakkaamme jokaisen pohjan erikseen ettei kontaminaatiota gluteenia sisältävien tuotteita kanssa pääse syntymään. Käytämme gluteenitonta (ei luontaisesti gluteenitonta) jauhoja leipomisessa. Pizzat paistamme omilla alustoillaan uunissa ja käytämme erillistä pizzalapiota ettei tavallisia jauhoja pääse sekoittumaan tääsäkään vaiheessa”

Tamperelainen uutisoi 9.11.2013, että Napoli oli valittu parhaaksi Tamperelaiseksi perheravintolaksi.

Pizzeria Napolin sivuille pääsee tästä.

Mainokset